Στη Δυτική Μακεδονία θα βρίσκεται το Επιτελείο των Special Olympics Hellas

Στη Δυτική Μακεδονία θα βρίσκεται το Επιτελείο των Special Olympics Hellas, και πιο συγκεκριμένα στην Κοζάνη,  έως την 1η Μαρτίου, για να εγκαινιάσει επίσημη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς, ιδρύοντας Τοπικό Πρόγραμμα Special Olympics για τα άτομα με νοητική αναπηρία.

Η νέα αυτή συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και συμβάλλει σημαντικά στο όραμα του Οργανισμού για την άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία, μέσω του αθλητισμού.

Το νέο αυτό προπονητικό πρόγραμμα στην Κοζάνη θα περιλαμβάνει τα αθλήματα του στίβου και της κολύμβησης, με ευρύτερη προοπτική να προστεθούν στο μέλλον και άλλα αθλήματα για περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες. Παράλληλα, θα παρέχεται επιπλέον υποστήριξη στους αθλητές και στις οικογένειές τους, μέσα από εξειδικευμένες εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές δράσεις.

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, ώρα 14.00, στο Αμφιθέατρο της ιστορικής Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θα πραγματοποιηθεί Τελετή Υπογραφής της Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ. κ. Διονυσίου Κοδέλλα, και του Δημάρχου Κοζάνης, κ. Λαζάρου Μαλούτα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος