Στη Δυτική Μακεδονία ο Υφυπουργός Παιδείας

Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος από τα Γρεβενά, πρώτη στάση της διήμερης επίσκεψης, που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία.

Στη Δυτική Μακεδονία ο Υφυπουργός ΠαιδείαςΟ κ. Συρίγος ανέφερε πως “φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά για τα πανεπιστήμια, όμως το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδια βελτίωσης, ώστε η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη” απαντώντας στην ανησυχία, που εκφράστηκε για την μείωση των τμημάτων στην Περιφέρεια. Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), καθηγητή Περικλή Μήτκα, επισκέφτηκε το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, το οποίο μαζί με τα Τμήματα Μαθηματικών Καστοριάς και Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Κοζάνης, φαίνεται πως “κινδυνεύουν” από την εφαρμογή της βάσης εισαγωγής.  Στις σκέψεις του Υπουργείου είναι η ενίσχυση των σχολών, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων φοιτητών, είπε ο Υφυπουργός υπογραμμίζοντας πως “το Πανεπιστήμιο θα αποτελέσει ισχυρό πόλο ανάπτυξης για τη Δυτική Μακεδονία, στη δύσκολη φάση της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή”.

Στη Δυτική Μακεδονία ο Υφυπουργός ΠαιδείαςΟ υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεχίζει την επίσκεψή του στην Κοζάνη όπου, μετά τη Νέα Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ, θα επισκεφθεί το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου στα Κοίλα και το απόγευμα θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Καστοριά.

Την Παρασκευή, 18 Ιουνίου, ο κ. Συρίγος θα βρεθεί στη Φλώρινα, όπου θα επισκεφθεί  τη Γεωπονική Σχολή,  τη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και τη Σχολή Καλών Τεχνών και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα,  στη Σχολή Επιστημών Υγείας.

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Δέσποινα Αμαραντίδου – ΕΡΤ Κοζάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος