Το Startup Europe Week, υποδέχεται η Κοζάνη μια σημαντική διεθνή διοργάνωση για την καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου 2026, από τις 18:00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Κτιρίου Διοίκησης στην Πανεπιστημιούπολη της ΖΕΠ Κοζάνης.
Η διοργάνωση στην Κοζάνη, αποτελεί μέρος του Startup Europe Week, ενός πανευρωπαϊκού θεσμού με παρουσία σε περισσότερες από 350 πόλεις και 50 χώρες, που εδώ και δέκα χρόνια ενισχύει τα τοπικά οικοσυστήματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Μέσα από αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία, η Κοζάνη γίνεται σημείο συνάντησης για startups, επιχειρηματίες, ερευνητές, φοιτητές και ανθρώπους της αγοράς, δημιουργώντας έναν χώρο ανταλλαγής ιδεών, συνεργασιών και δικτύωσης γύρω από την καινοτομία και την τεχνολογία.
Με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή επιχειρηματικότητα, η διοργάνωση θα παρουσιάσει σύγχρονες τάσεις, ενδιαφέρουσες startup διαδρομές και ευκαιρίες συνεργασίας, αναδεικνύοντας παράλληλα πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσονται μέσα από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής προς το κοινό εκδήλωσης θα παρουσιαστούν φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, δυναμικές τεχνολογικές startups με επιτυχημένη πορεία, ευκαιρίες χρηματοδότησης και υποστήριξης της καινοτομίας, καθώς και οι δράσεις, οι συνεργασίες και οι υπηρεσίες του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας SYNERGiNN EDIH.
ΣΥΝΤΑΞΗ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος