Στα Γρεβενά Χ. Τριαντόπουλος και Γ. Αμυράς – Παρεμβάσεις για την ασφάλεια στη Βάλια Κάλντα

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου στη Βάλια Κάλντα, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας σε περίπτωση φωτιάς και παράλληλα να είναι καλύτερη και ευκολότερη η πρόσβαση των επισκεπτών με τη συντήρηση μονοπατιών και δασικών δρόμων έφεραν στην Τοπική Κοινότητα Περιβόλι του Δήμου Γρεβενων τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και τον Υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο σε μια συνάντηση εργασίας με υπηρεσιακούς παράγοντες και  αυτοδιοικητικούς.

Στα Γρεβενά Χ.  Τριαντόπουλος και Γ. Αμυράς – Παρεμβάσεις για την ασφάλεια στη Βάλια ΚάλνταΣτο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν ακόμα η δημιουργία υδατοδεξαμενων στον Εθνικό δρυμό αλλά και οι οδικές συνδέσεις των αγροτικών δρόμων που θα ενώνουν τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Βωβούσα των Υφυπουργών καθώς και των Περιφερειαρχών κυρίων Κασαπίδη και Καχριμάνη, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε περιήγηση στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου, στη Βάλια Κάλντα. “Μέχρι στιγμής δόθηκαν 3 εκ.ευρώ στα δασαρχεία της χώρας για να προχωρήσουν οι υλοτομίες, ενώ εξασφαλίστηκε ακόμα το ποσό του 1ος εκατομμυρίου επιπρόσθετα, για την κάλυψη των αναγκών εν όψει του χειμώνα που προβλέπεται δύσκολος λόγω και της ενεργειακής κρίσης” ανέφερε ο Υφυπουργός Ενέργειας Γιώργος Αμυράς από το Περιβόλι Γρεβενών.

Στα Γρεβενά Χ.  Τριαντόπουλος και Γ. Αμυράς – Παρεμβάσεις για την ασφάλεια στη Βάλια Κάλντα

Ερωτώμενος ο κ. Αμυράς για την καθυστέρηση στη διανομή καυσόξυλων στους δικαιούχους των ορεινών περιοχών, τόνισε ότι ο λόγος είναι γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι διαχειριστικές μελέτες, δεν ανταποκρίθηκαν οι υλοτόμοι στο κάλεσμα των δασαρχείων, ανακοινώνοντας πως θα δοθεί αύξηση 5% στους δασεργάτες, ενώ παράλληλα, επεσήμανε ότι θα δοθεί η δυνατότητα και στους ίδιους τους κατοίκους των ορεινών περιοχών να προχωρούν και οι ίδιοι στην κοπή δέντρων για καυσόξυλα, στα σημεία που θα υποδείξουν τα δασαρχεία.

Στα Γρεβενά Χ.  Τριαντόπουλος και Γ. Αμυράς – Παρεμβάσεις για την ασφάλεια στη Βάλια Κάλντα

Η επίσπευση των διαδικασιών, οι χρηματοδοτήσεις και τα έργα που απαιτούνται στους 4 Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω την ακραίων καιρικών φαινομένων εξαιτίας των καταστροφών που έχουν υποστεί, βρίσκονται στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιείται στο κτίριο της Περιφέρειας παρουσία του Υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο. Στα Γρεβενά Χ.  Τριαντόπουλος και Γ. Αμυράς – Παρεμβάσεις για την ασφάλεια στη Βάλια ΚάλνταΟι Δήμαρχοι Εορδαίας, Σερβίων, Βελβεντού και ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Καστοριάς, παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους σε δρόμους, υποδομές αλλά και επιχειρήσεις, ζητώντας να τρέξουν οι χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία με την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών που έχουν υποστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος