Σιάτιστα Βοϊου Κοζάνης: 3, 5  εκατ. ευρώ από το Κουκουλίδειο ίδρυμα, για έργα αναπλάσεων

Την άνοιξη του 2022, αναμένεται  η  δημοπράτηση  του μεγάλου  έργου  των αναπλάσεων στην  Σιάτιστα, μετά την επίτευξη  συμφωνίας  του  Δήμου  Βοϊου  με το Κουκουλίδειο  ίδρυμα, το  οποίο  θα διαθέσει  για το  λόγο  αυτό,  3,5 εκατομμύρια  ευρώ.

Σιάτιστα Βοϊου Κοζάνης: 3, 5  εκατ. ευρώ από το Κουκουλίδειο ίδρυμα, για έργα αναπλάσεωνΣε  συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο  Δήμαρχος  Βοϊου , Χρήστος Ζευκλής, τόνισε  ότι  «έχουν  σχεδιαστεί 4 μεγάλα έργα στο πλαίσιο της χρηματοδότησης , τα οποία θα αλλάξουν την όψη της  Σιάτιστας, με την διαμόρφωση του κεντρικού δρόμου και των εισόδων της Πόλης, αλλά και την ανάπλαση όλου του παραδοσιακού ιστού που διατρέχει τα μνημεία και τα αρχοντικά, όπως και της παλαιάς κρεαταγοράς».

Σύμφωνα  με τον κ. Ζευκλή, «στην θετική αυτή εξέλιξη, συνέβαλλε ιδιαίτερα ο Μητροπολίτης  Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος» και όπως  εκτιμάται, «μέχρι τέλος του έτους, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι οριστικές  μελέτες, για το συνολικό έργο  των αναπλάσεων στην Σιάτιστα».

 ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος