Σφοδρές αντιδράσεις για την καύση σκουπιδιών στη Δυτική Μακεδονία: Το «Όχι» του Περιφερειάρχη και οι Κριτικές Πολιτών

Η πρόταση για την εγκατάσταση μονάδων καύσης σκουπιδιών στη Δυτική Μακεδονία συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Στις 7 Αυγούστου 2025, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε επίσημα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος παράταση της προθεσμίας διαβούλευσης, επισημαίνοντας την ανησυχία των πολιτών για την καύση απορριμμάτων στην περιοχή.

Η αντίδραση του ήταν έντονα επικριτική, τονίζοντας ότι η καύση πλαστικών και χημικών παράγει καρκινογόνες ενώσεις και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη, εν μέσω της «διαβούλευσης» για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), έρχεται μετά τις δηλώσεις και την κριτική του ανεξάρτητου ενεργειακού συμβούλου, Χρήστου Ι. Π. Κολοβού, ο οποίος υπογραμμίζει την ανάγκη να απορριφθεί η στρατηγική καύσης και να εξεταστούν πιο βιώσιμες λύσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι οι φωνές αντίθεσης εντείνονται, καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς, όπως ο Δήμαρχος Κοζάνης, έχουν εκφράσει ανησυχία για την καύση σκουπιδιών στην περιοχή.

Η δημόσια συζήτηση παραμένει ανοιχτή και τα επόμενα βήματα αναμένονται με έντονο ενδιαφέρον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος