Σέρβια: Συστήμα απομακρυσμένου ελέγχου και διαχείρισης δικτύων ύδρευσης

«Ο Δήμος Σερβίων αναβαθμίζει τις υποδομές ύδρευσης και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών, με το μεγαλύτερο έργο που υλοποιήθηκε ποτέ στον Δήμο, συνολικού ποσού έξι εκατομμυρίων τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Σερβίων, κάνοντας λόγο για σημαντικό βήμα στην ψηφιακή εποχή, με την υιοθέτηση συστήματος απομακρυσμένου ποσοτικού και ποιοτικού ελέγχου και διαχείρισης του συνόλου των δικτύων ύδρευσης του δήμου.  Ο πρόεδρος της, ανάδοχης εταιρίας για την  προμήθεια κι εγκατάσταση του εξοπλισμού τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού, Νίκος Πετρούλιας, επισκέφτηκε τα Σέρβια και ενημέρωσε τον δήμαρχο, Χρήστο Ελευθερίου για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Ο κ. Ελευθερίου έκανε λόγο για «ένα έργο πνοής, που θα αλλάξει συθέμελα όλο τον Δήμο Σερβίων, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να πραγματοποιείται», ενώ ο Πετρούλιας αναφέρθηκε στα δύο τεχνικά μέρη του έργου, στο σύστημα ελέγχου των υποδομών κι εγκαταστάσεων ύδρευσης και στην ψηφιοποίηση των οργάνων μέτρησης, τα οποία θα επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με το σύστημα ελέγχου.

Το έργο, χαρακτηρίζεται από τον δήμο Σερβίων, ως υψίστης σημασίας, καθώς αναμένεται να διασφαλίσει όχι μόνο την απρόσκοπτη παροχή και ποιότητα του πόσιμου νερού στους πολίτες, αλλά και να εξοικονομήσει πολύτιμους υδάτινους πόρους από την ορθή μέτρηση του παραγόμενου και νερού που καταναλώνεται και τον έγκαιρο εντοπισμό των διαρροών, να ελαχιστοποιήσει το λειτουργικό κόστος των υποδομών από τη διαρκή κι απομακρυσμένη παρακολούθησή τους, να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας λόγω την εύρυθμης λειτουργίας των δικτύων και να παράσχει στον Δήμο αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία και υδρολογικά δεδομένα για τη λήψη στέρεων στρατηγικών αποφάσεων και τη μελλοντική επέκταση των δικτύων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος