Σέρβια: Συνάντηση Τέχνης, Πολιτισμού και Τοπικής Ταυτότητας στο Τρανόβαλτο

Πιλοτική θερινή δράση στο Τρανόβαλτο, συνδέοντας τη μακρόχρονη παράδοση της περιοχής στον τομέα του μαρμάρου, με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, υλοποιεί ο δήμος Σερβίων, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κοζάνης, το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Διαπολιτισμικό Οργανισμό Globus Cultura.

Κατά τη διάρκεια έξι ημερών, φοιτητές και μέλη Διδακτικόυ Ερευνητικόυ Προσωπικόυ του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών, θα φιλοξενηθούν στην ευρύτερη περιοχή του Τρανοβάλτου, δημιουργώντας πρωτότυπα έργα εμπνευσμένα από το τοπίο, τη φύση και την ιστορία του τόπου, με επίκεντρο τη μαρμαροτεχνία, στοιχείο ταυτότητας της περιοχής.

Η δράση θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή παρουσίαση των έργων, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν τη δυναμική αυτής της δημιουργικής συνάντησης, να συνομιλήσουν με τους συμμετέχοντες και να βιώσουν από κοντά την αλληλεπίδραση παράδοσης και σύγχρονης τέχνης.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί: Στην καλλιέργεια γόνιμου διαλόγου μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της καλλιτεχνικής κοινότητας. Στην ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας και της εξωστρέφειας του Τρανοβάλτου. Και στη διαμόρφωση νέων προοπτικών για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος