Σέρβια: Διεκδίκηση αποζημιώσεων από το κλείσιμο της Γέφυρας

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από το κλείσιμο της Yψηλής Γέφυρας Σερβίων, συζητήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Οικονομικού, Μενέλαου Μακρυγιάννη.

Ο κ. Μακρυγιάννης κάλεσε όλους τους φορείς και τα Επιμελητήρια να συνδράμουν, στην προσπάθεια για την ορθή τεκμηρίωση των αιτημάτων προς τα αρμόδια υπουργεία και την κατάθεση των προτάσεων τους για την διεκδίκηση αποζημιώσεων των πληττόμενων πολιτών, εξετάζοντας τα σχετικά αιτήματα.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης διευκρίνισε ότι πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, καθώς δεν προβλέπεται και δεν είναι δεδομένη η καταβολή των αποζημιώσεων.  Στη συνάντηση αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας με τον κ. Μακρυγιάννη ως πρόεδρο και ενεργά μέλη, εκπροσώπους των φορέων, τους οποίους θα ορίσουν οι Δήμοι και τα Επιμελητήρια, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θωμάς Μάνος, για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων μέσω της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, οι εργασίες συντήρησης της Γέφυρας Σερβίων, βρίσκονται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.  Παράλληλα, όπως είπε, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των τενόντων της γέφυρας και δεν διαπιστώθηκαν νέα παρόμοια ευρήματα με αυτά που αποκαθίστανται. Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης, θα γίνουν δοκιμαστικές φορτίσεις για να ελεγχθεί η  αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων και να δοθεί στην κυκλοφορία με ασφάλεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος