SARS-COV 2: Η μηνιαία πορεία της πανδημίας και οι θάνατοι ανά ηλικία στην Ελλάδα

Υπερδιπλάσιες από κάθε άλλο μήνα ήταν οι μολύνσεις του SARS-COV 2 μέσα στο Νοέμβριο που μας πέρασε με το αριθμό να φθάνει στα 196.732 άτομα, όταν τη μεγαλύτερη ως τότε άνοδο είχε ο περασμένος Αύγουστος με 94.889 άτομα.

Η ηλικία των 40-64 ετών ήταν αυτή που με ποσοστό 34,60%, επλήγη περισσότερο, ενώ το αντίστοιχο χαμηλότερο ποσοστό νόσησης το είχαν οι ηλικίες άνω των 65 ετών με ποσοστό 11,47%.

Πτωτική κατά περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο ήταν η τάση νόσησης στα παιδιά ηλικίας έως 17 ετών, που έπεσε από το 26,26% στο 23,60% των συνολικών μολύνσεων, ενώ αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα, το ίδιο διάστημα είχαμε στις ηλικίες από 18-39 ετών, το ποσοστό των οποίων ανέβηκε από το 29,18% στο 30,33%.

Σε ότι αφορά τους θανάτους των ατόμων που νόσησαν από κορονοϊό, αυτοί έφθασαν μέσα στο Νοέμβριο στους 2.219, με την ηλικία των 18-39 ετών να σημειώνει αρνητικό ρεκόρ, από την έναρξη της πανδημίας, καθώς έχασαν τη ζωή 27 άτομα, σε σχέση με τα 22 άτομα που είχαν χάσει τη ζωή τους, τον Δεκέμβριο του 2020.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των θανάτων, που είναι 82,69% το είχαν οι ηλικίες άνω των 65 ετών, ενώ στις ηλικίες από 40-64 ετών το ποσοστό έφθασε στο 16,09%.

Συνοπτικά ανά μήνα και ηλικία η εξέλιξη των μολύνσεων από τον SARS-COV 2, από την έναρξη της πανδημίας, ανά ηλικία έχει ως εξής:

SARS-COV 2: Η μηνιαία πορεία της πανδημίας και οι θάνατοι ανά ηλικία στην Ελλάδα

Συνοπτικά ανά μήνα και ηλικία η εξέλιξη των θανάτων από τον SARS-COV 2, από την έναρξη της πανδημίας, ανά ηλικία έχει ως εξής:

SARS-COV 2: Η μηνιαία πορεία της πανδημίας και οι θάνατοι ανά ηλικία στην Ελλάδα

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη και επεξεργασία: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος