Πτολεμαΐδα: Μέριμνα για τα αδέσποτα από την παγωνιά

Δύσκολες οι συνθήκες εξ αιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών για τα αδέσποτα ζώα που περιφέρονται στην πόλη και στα χωριά και έχουν ανάγκη, κυρίως τροφής, αλλά και ενός χώρου για να προστατευτούν από την παγωνιά, γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχουν  πρόχειρα καταφύγια, έστω κι αν πρόκειται για ένα χαρτόκουτο και μία κουβέρτα.

Όπως αναφέρει η Εθελόντρια του Δημοτικού Κυνοκομείου Βάσω Σαμαρά, νερό με λίγη ζάχαρη σε διάφορα σημεία θα ανακούφιζε τα περιφερόμενα ζώα, απαγορεύεται το αλάτι και τα αναψυκτικά, γκαράζ και αυλές να είναι ανοιχτά για να φιλοξενήσουν σκύλους, ενώ, γάτες για να ζεσταθούν καταφεύγουν σε ρόδες και καπό αυτοκινήτων, οπότε οι κάτοχοί τους, ας ελέγχουν τα σημεία αυτά, πριν μετακινηθούν.

Λυπηρό είναι το γεγονός, ότι σπιτάκια που εγκαταστάθηκαν στην πόλη, παρέχοντας τροφή και νερό για τα ζώα  μετατράπηκαν σε σκουπιδότοπους γι’ αυτό και αποφασίστηκε ορισμένα από αυτά  να αφαιρεθούν.

Ο Δήμος Εορδαίας μερίμνησε από την αρχή έντασης των καιρικών φαινομένων να τοποθετήσει σε 10-12 σημεία της πόλης ταΐστρες, αλλά και δοχεία με νερό για να μην υποφέρουν τα ζώα από πείνα και δίψα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος