Πτολεμαίδα: «Μεγάλο στοίχημα για την περιοχή η μετάβαση στην Πράσινη Ανάπτυξη»

Κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ, αποτελούμενο από την Πρόεδρο και βουλευτή Ιωαννίνων – Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γραμματείας της  Ν Δ Ιωάννα Κεφαλά και τον Βουλευτή Πιερίας Ξενοφώντα  Μπαριαλάκο, συνοδευόμενοι από βουλευτές του Ν Κοζάνης,  τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Παντελή Καρακασίδη και το Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Θεοπίστη Κρυσταλλίδου  είχε σειρά επαφών με  φορείς της Εορδαίας.

Πρώτος σταθμός το Δημαρχείο Εορδαίας   με τον Δήμαρχο  Παναγιώτη Πλακεντά να αναφέρεται σε σειρά προβλημάτων,  προσβλέποντας  στη συνδρομή του κλιμακίου για την προώθηση και επίλυση τους. Κυρίαρχο Ζήτημα  αυτό της Απολιγνιτοποίησης  με τις σοβαρές συνέπειες για τον τόπο δίδοντας  έμφαση στην απώλεια των θέσεων εργασίας, και αίτημα  άμεσα  λύσεις. Έθεσε ακόμα το θέμα του  ΒΙΟΠΑ εντός του χώρου της πρώην ΑΕΒΑΛ, για την εγκατάσταση επιχειρήσεων χωρίς να έχουν  ανακοινωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο ούτε τα κίνητρα των επιχειρήσεων αυτών, αλλά, ούτε ο τρόπος και η διαδικασία.

Μίλησε ακόμη για  την   «στρεβλή» ανάπτυξη  των Φ/Β και Αιολικών πάρκων ζητώντας  επιτακτικά την ανάγκη του καθορισμού χρήσης γής, την εκκρεμότητα του ρυμοτομικού σχετικά με την ανάπτυξη του campus  του Πανεπιστημίου στο χώρο του πρώην σταρατοπέδου « Φούφα», για την ανάγκη  στελέχωσης με ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας, την επαναλειτουργία της Σιδηροδρομικής γραμμής, την εγκατάσταση logististigs στο ΒΙΟΠΑ για την παραγωγή προϊόντων σχετικά με τον εξοπλισμό των Περιφερειακών Νοσοκομείων, την πλήρη λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας αφού έληξε ο χρόνος της προσωρινής – λόγω covid-19- λειτουργίας του παραρτήματος στο Τσοτύλι, την αξιοποίηση των πρώην μαθητικών κατασκηνώσεων της Κρυόβρυσης.

Μετά και τις τοποθετήσεις των υπολοίπων Μελών του Κλιμακίου, η κ. Ιωάννα Κεφαλά, τόνισε ότι  «το πρότζεκτ για τη δική σας περιοχή είναι ένα μεγάλο στοίχημα και νομίζω ότι  η αποτελεσματικότητα του Πρωθυπουργού μέχρι τώρα είναι ο καλλίτερος οιωνός για το μέλλον της σχετικά με την μετάβαση της  στην Πράσινη Ανάπτυξη, τη στήριξη της για την επόμενη ημέρα». Στη συνέχεια το κλιμάκιο μετέβη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας, όπου μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά, στην προκήρυξη των νέων προσλήψεων ιατρικού δυναμικού, και συνολικά στο έργο της Κυβέρνησης για την Υγεία

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος