Έπεσε η αυλαία χθες το απόγευμα του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ «Νικόλαος Δούμπας» στην Πτολεμαΐδα, με την συναυλία που έδωσαν τα μουσικά και χορωδιακά σχήματα του Μουσικού Σχολείου, καθώς και το σχήμα ΙΩΝΙΑ του Βόλου, εισπράττοντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα του ακροατηρίου, κι επιβράβευσε τη σημαντική προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων, σε μία τετραήμερη γιορτή της Μουσικής που αγκάλιασε όλη την πόλη
. Συναυλίες, σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια, αλλά, και επίσκεψη στον Μακεδονικό τάφο της Σπηλιάς, ήταν ο άξονας στον οποίο περιστράφηκε το πρόγραμμα ενώ τα είκοσι δύο μουσικά σύνολα, από όλη τη χώρα, που έδωσαν παραστάσεις σε διάφορες σκηνές της πόλης και το βράδυ στα καταστήματα αναψυχής, άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις.
Θετικό το αποτύπωμα του φεστιβάλ και για τον Εμπορικό κόσμο της Πτολεμαΐδας καθώς, τόσο την Παρασκευή, λόγω Black Friday,και παρά τη βροχή κατά διαστήματα, όσο και το Σάββατο, αρκετοί από τους επισκέπτες έκαναν αγορές από τα τοπικά καταστήματα, ενώ, αυξημένη κίνηση καταγράφηκε στα καταστήματα εστίασης.
Οι διοργανωτές δέχθηκαν τα εύσημα των φιλοξενουμένων, τα μηνύματα ενθαρρυντικά, και άμεσα ξεκινούν οι συζητήσεις για το 2ο Μουσικό Φεστιβάλ « Νικόλαος Δούμπας»
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος