Πτολεμαΐδα: Κατασκεύασε 100 ξύλινες φωλιές για μικρά πουλιά


«Στέγη» για τα μικρά πουλιά, που είτε ξεχειμώνιασαν στην περιοχή, είτε, έχουν ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι της επιστροφής από μακρινές χώρες, εξασφαλίζει, ο Γιώργος Κωστικίδης από την Πτολεμαΐδα, κατασκευάζοντας εκατό ξύλινες φωλιές τις οποίες θα παραδώσει στους λιλιπούτειους μαθητές  παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείων, και Δημοτικών Σχολείων της Εορδαίας για να  τις τοποθετήσουν σε δέντρα και σε άλλα σημεία, υποδεχόμενες τους φτερωτούς επισκέπτες.

Πρόκειται για μία προσπάθεια ετών που πηγάζει από το ενδιαφέρον του γνωστού φωτογράφου της περιοχής και μέλους της Ορνιθολογικής εταιρείας Ελλάδος, απέναντι στη φύση και στους πληθυσμούς που διαβιούν σε αυτήν, απαθανατίζοντας με τον φωτογραφικό του φακό σπάνια είδη πουλιών στην Εορδαία. Τα υλικά που χρησιμοποιεί  είναι από ξύλο μασίφ, και για πρώτη φορά φέτος κόντρα πλακέ θαλάσσης, πιο ανθεκτικό στη φθορά του χρόνου και στις καιρικές μεταβολές.

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου ο Γιώργος Κωστικίδης  θα επισκεφθεί το Ειδικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και θα διδάξει την τέχνη της κατασκευής των ξύλινων φωλιών με αφορμή τη συμμετοχή του Σχολείου σε ανάλογο  πανελλήνιο διαγωνισμό

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος