Πτολεμαΐδα: 100 φιάλες αίματος σε μία ημέρα συγκεντρώθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Ουρές σχηματίστηκαν στο τμήμα αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας από νέους στην ηλικία πολίτες, που έσπευσαν να δώσουν αίμα για τις ανάγκες των τραυματιών στο φριχτό δυστύχημα των Τεμπών, όπου και συγκεντρώθηκαν εκατό (100) φιάλες αίμα.

Οι εκκλήσεις των φορέων και Συλλόγων Εθελοντικής αιμοδοσίας στην περιοχή εισακούστηκαν, κινητοποιώντας αιμοδότες και μη, με τους νοσηλευτές να τονίζουν ιδιαίτερα την εντυπωσιακή συμμετοχή νέων, κατά βάση, ατόμων και ιδιαίτερα των φοιτητών της πόλης  που κατέφθαναν κατά ομάδες ενώ η ροή προσέλευσης ήταν ολοήμερη μέχρι και αργά το απόγευμα.

Το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας σήμερα Παρασκευή  θα λειτουργήσει και το απόγευμα προκειμένου να εξυπηρετήσει τους εθελοντές οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν σε μία  πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που στις ημέρες μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αξία.

Συγκινητική ήταν και η προσέλευση στην αιμοδοσία που διενήργησε στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου  η τράπεζα αίματος του Σωματείου « Σπάρτακος»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος