Πτολεμαΐδα: Tην παραίτηση δύο Αντιδημάρχων ζητά η Αξιωματική Αντιπολίτευση

Την απομάκρυνση δύο Αντιδημάρχων «τώρα», ζητά με αίτημα της η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας, ενώ, ζητά από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Αντωνιάδου να απαντήσει «ποιους στέλνει στο διάβολο κι ακόμα παραπέρα» (στο τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8-6-2022).

Στην ανακοίνωσή της η Μείζων Αντιπολίτευση, αναφέρεται στην καταγγελία, που έκανε στα τέλη Φεβρουαρίου, κατά την οποία «η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δημοσίων σχέσεων κ. Αντωνιάδου Μαρία, από έρευνα που κάναμε καταδείχθηκε ότι χρηματίζεται, αυξάνοντας το προσωπικό της εισόδημα, προμηθεύοντας κομπιούτερ και λογισμικά σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας, με απόφαση που υπογράφει ο έτερος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Κυριάκος Αντωνιάδης.

Ο Δήμαρχος κ. Πλακεντάς προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο παρέπεμψε το θέμα στην “αποκεντρωμένη” για τη νομιμότητα ή όχι των καταγγελλομένων». Υπογραμμίζεται, ότι: «ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ. ΤΟ ΔΗΛΩΣΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ. Τα Πολιτικά πρόσωπα και κυρίως όσοι ασκούν δημόσια εξουσία, την ασκούν για το δημόσιο καλό και όχι για το ατομικό τους οικονομικό κέρδος. Ούτε γι αστείο. Εκπροσωπούμε ένα μεγάλο μέρος της “κοινής γνώμης”… Η συνείδηση των πολιτών δεν ανέχεται ανήθικες συμπεριφορές σαν τις επιλογές των πολιτικών προσώπων, που χωρίς ντροπή υπηρετούν την τσέπη τους».

Καταλήγοντας, η παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Εορδαίας, ζητά, την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου «για να ζητήσουμε ενώπιον των πολιτών της Εορδαίας, την άμεση απομάκρυνση για ηθικούς λόγους των δύο αντιδημάρχων, όπως επίσης και να θυμίσουμε σε όλους τους αυτοδιοικητικούς, ότι οι πολίτες του Δήμου Εορδαίας αξίζουν Διαφάνεια και Κοινωνική Δικαιοσύνη!».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος