Πτολεμαΐδα: Στο τραπέζι οι κοινές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Εορδαίας και Gacko Βοσνίας – Ερζεγοβίνης

Τις κοινές προοπτικές ανάπτυξης, μέσα από συνεργασίες σε διάφορους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, μεταξύ των Δήμων Εορδαίας Ελλάδας και Gacko Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, στο τμήμα της Σέρβικης Δημοκρατίας, θα διερευνήσουν οι δύο πλευρές, με προοπτική την Αδελφοποίηση τους.

Όπως αναφέρθηκε, αμέσως μετά την υποδοχή της αντιπροσωπείας στο Δήμο Εορδαίας,  οι δύο πόλεις έχουν την ίδια γεωγραφική θέση, τα κοιτάσματα λιγνίτη στην περιοχή αυτή της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης επαρκούν για τριάντα οκτώ και πλέον χρόνια, ο Θερμοηλεκτρικός Σταθμός λειτουργεί τα τριάντα τελευταία χρόνια, ενώ, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η Παιδεία, θα μπορούσαν να αποτελέσουν πεδία γόνιμων συζητήσεων και δράσεων προς όφελος των  Λαών.

Το σημερινό πρόγραμμα ξενάγησης στην περιοχή περιλαμβάνει μετάβαση στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και συνάντηση με τον Διευθυντή Αντώνη Νίκου, επίσκεψη στο εργοτάξιο της υπό κατασκευής Μονάδας 5 του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, στη Μαρτυρική Κοινότητα της Ερμακιάς, στη ΔΙΑΔΥΜΑ, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά Εμπορίου, στο Φράγμα Μηλοχωρίου.

Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στην Κοινότητα Βλάστης, και στο Σύλλογο Μικρασιατών Πτολεμαϊδας. Αύριο Πέμπτη, μετά την επίσκεψη σε κάβα ποτών, η αντιπροσωπεία από το Δήμο Gacko, θα επιστρέψει στη βάση της.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος