Πτολεμαΐδα: Πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρων

Πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου ξεκίνησε ήδη στο Δήμο Εορδαίας, με την τοποθέτηση δέκα ειδικών κυτίων σε διάφορα σημεία της Πτολεμαΐδας, κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος καθαριότητας και ποιότητας Ζωής.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος προμηθεύτηκε εξοπλισμό ανακύκλωσης ειδικών προδιαγραφών. Τα αποτσίγαρα συλλέγονται μέσω του προγράμματος gopafree της Cigaret Cycle με τη χρήση των ειδικών κυτίων και στη συνέχεια αποστέλλονται στο εξωτερικό, όπου διαχωρίζονται τα υπολείμματα χαρτιού- καπνού, από τα φίλτρα που με ειδική διαδικασία αποτοξικοποιούνται και δημιουργούνται νέα ανακυκλωμένα υλικά, για χρήση στην παραγωγή νέων βιώσιμων προϊόντων ενώ  τα υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα κομποστοποιούνται και παράγεται λίπασμα. Να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων επιστρέφει στο κοινωνικό σύνολο εκ νέου και θα διατεθεί για την αγορά γυαλιών όρασης, ακουστικών βαρηκοΐας ή άλλων κοινωνικών προσφορών για πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Ο Δήμος Εορδαίας προτρέπει όλους τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα κυτία ανακύκλωσης υπολειμμάτων τσιγάρου, γιατί, μέσω της δράσης αυτής, επιτυγχάνεται όχι μόνο το προφανές περιβαλλοντικό όφελος αλλά και η κοινωνική προσφορά

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος