Πτολεμαΐδα: «Όχι στην Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ»

«Όχι στην Ιδιωτικοποίηση» της ΔΕΗ φώναξαν όλοι όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που έγινε στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, λέγοντας ότι η ιδιωτικοποίηση θα οδηγήσει τη μεγαλύτερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας στα χέρια τρίτων με οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για τον λαό, τους καταναλωτές -όπως αυτή της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Φορείς της Αυτοδιοίκησης, βουλευτές της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο, Συνδικάτα, Σωματεία Εργαζομένων, Εργατικά Κέντρα, το ΠΑΜΕ, και πολίτες αντέδρασαν στα σχέδια για την εκχώρηση της ΔΕΗ, αξιώνοντας να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.

Οι ομιλητές καταφέρθηκαν εναντίον των επιλογών της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Επιχείρησης, υπογράμμισαν ότι «τα συμφέροντα της περιοχής εξυπηρετούνται καλύτερα όταν το Δημόσιο έχει την πλειοψηφία στη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου», αναφέρθηκαν εκτενώς στην Απολιγνιτοποίηση, σε έναν τόπο που πληρώνει βαρύ τίμημα όπως λένε -ανεργία, μετανάστευση του πληθυσμού και υποβάθμιση.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η ΔΕΗ μόνο κάτω από δημόσιο έλεγχο μπορεί να ασκήσει πολιτικές για μία δίκαιη μετάβαση. Βιάστηκαν να πουν ότι ο λιγνίτης είναι πανάκριβος». Ακολούθησε πορεία σε κεντρικές οδούς.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ διοργανώνει αύριο, Τρίτη 19 Οκτωβρίου, συλλαλητήριο στην Αθήνα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος