Πτολεμαΐδα: Να στελεχωθεί με επιπλέον μόνιμο προσωπικό το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ ζητούν φορείς

Την παρέμβασή τους, για την άμεση πρόσληψη  επιπλέον μόνιμου προσωπικού  στο υποκατάστημα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού δυναμικού Πτολεμαΐδας, ζητούν, με κοινή τους επιστολή, προς τον Υπουργό Μεταφορών Παπαδόπουλο Μιχάλη και τους βουλευτές του Ν. Κοζάνης, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας –Εορδαίας και ο Πρόεδρος των Φοροτεχνικών Εορδαίας, γιατί «παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών των προγραμμάτων απασχόλησης του Οργανισμού αλλά και διεκπεραίωσης των υποθέσεων  προς τους επιχειρηματίες της περιοχής».

Όπως αναφέρεται στην κοινή επιστολή, που κοινοποιείται ταυτόχρονα προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη  και τον Δήμαρχο Εορδαίας Π. Πλακεντά αντίστοιχα, με ενημέρωση από τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος  Αναστάσιο Τελίδη,  το υποκατάστημα είναι υποστελεχωμένο και μόνο δύο υπάλληλοι, επί της ουσίας, ασχολούνται με τα προγράμματα απασχόλησης του Οργανισμού και παράλληλα  με τις αιτήσεις υλοποίησης των προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης στην περίοδο της απολιγνιτοποίησης.

Επισημαίνεται, ότι η ολιγωρία στην καταβολή των πληρωμών των επιχειρήσεων, που προσέλαβαν προσωπικό μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, δημιουργεί τεράστιο οικονομικό βάρος στις ήδη βεβαρυμμένες επιχειρήσεις, αφού εξαναγκάζονται να καταβάλλουν ολόκληρη τη μισθοδοσία και τις εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα, να μην επιτυγχάνεται ο σκοπός των προγραμμάτων αυτών και να μην μειώνεται η ανεργία στην περιοχή, καθώς ένας επιχειρηματίας αδυνατεί να καταβάλλει μισθούς και εισφορές, αναμένοντας πέραν του ενός εξαμήνου, τις επιστροφές. «Σε μία κρίσιμη περίοδο για την περιοχή της Εορδαίας, που προσπαθούν οι επιχειρήσεις εν μέσω απολιγνιτοποίησης και πανδημίας να επιβιώσουν, θα πρέπει να βρίσκουν βοήθεια κι όχι να τους δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού από σημαντικότατες υπηρεσίες όπως είναι ο ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας. Ευελπιστούμε σε ΑΜΕΣΗ πρόσληψη προσωπικού στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Πτολεμαίδας προς ανακούφιση τόσο των επιχειρήσεων της περιοχής, αλλά και των ιδίων των υπαλλήλων» καταλήγει η κοινή επιστολή των παραπάνω φορέων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος