Πτολεμαΐδα – Μποδοσάκειο: Aγώνας των καρκινοπαθών για τη στελέχωση με γιατρούς του Ογκολογικού τμήματος

Η στελέχωση με γιατρούς του Ογκολογικού τμήματος του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου εξυπηρετούνται ασθενείς από όλη τη Δυτική Μακεδονία, και με τη μία γιατρό να υπερβαίνει τις δυνάμεις της, είναι η πρώτη προτεραιότητα που θέτει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας για τη νέα χρονιά.

Όπως  είπε, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ν. Κοζάνης με  αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, παράλληλα με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, ο πρόεδρος Κώστας Τσιμπραηλίδης, στόχος παραμένει η συνεχής βελτίωση των συνθηκών ζωής των καρκινοπαθών με τις διευκολύνσεις στις μετακινήσεις τους σε διαφορές δομές για τις θεραπείες τους, η οικονομική τους ελάφρυνση, η αναζήτηση τρόπων ίασης γιατί «εμείς θέλουμε οι καρκινοπαθείς να ζήσουν και όχι να πεθαίνουν».

Αναφορά έγινε και στο θέμα του Ξενώνα των Καρκινοπαθών που θα στεγασθεί στην πρώην «Βίλα Λεσγίδη», κοντά στο Νοσοκομείο, το οποίο πρόκειται άμεσα να συζητηθεί με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά και τον Αντιδήμαρχο Υγείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Δημήτριο Σπόντη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος