Πτολεμαΐδα: Κινήσεις για την επαναλειτουργία της Σιδηροδρομικής γραμμής

Αυτοψία στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πτολεμαΐδας και στο ΒΙΟΠΑ για την επαναλειτουργία της Σιδηροδρομικής γραμμής και της σύνδεσης μέσω Αμυνταίου με τη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε χθες ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΟΣΕ, Θανάσης Κοτταράς, ύστερα από αίτημα του Δήμου Εορδαίας.

Την πεποίθησή του ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» εξέφρασε ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, και έκανε λόγο για διακαή πόθο των κατοίκων της περιοχής ως προς τη σύνδεση της Σιδηροδρομικής γραμμής, για να προσθέσει ότι αυτό είναι μια μεγάλη αναγκαιότητα, στο πλαίσιο της αξιοποίησης, με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, του χώρου του ΒΙΟΠΑ και της ΑΕΒΑΛ. Σε δηλώσεις του ο κ. Κοτταράς, αφού υπενθύμισε ότι η γραμμή διεκόπη το 2010, τόνισε πως «εμείς ως ΟΣΕ δεσμευόμαστε ότι άμεσα έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για τη Μελέτη και σύντομα θα έχουμε το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης της γραμμής ώστε αυτή να επαναλειτουργήσει και να συνδεθεί η Πτολεμαΐδα μέσω Αμυνταίου με τη Θεσσαλονίκη. Σε δεύτερη φάση θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τη ΔΕΗ για να συνδεθεί και το υπόλοιπο κομμάτι της γραμμής Πτολεμαΐδας-Κοζάνης, ένα έργο που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2017. Σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα και ένα σαφέστατο χρονοδιάγραμμα των εργασιών που θα γίνουν».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε ότι ξεκινά μια νέα ημέρα για τον σιδηρόδρομο, που διαδραμάτισε και θα διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή ύστερα από «πέντε χρόνια απραξίας αφού η προηγούμενη Κυβέρνηση και η Περιφερειακή αρχή άφησαν την εν λόγω σιδηροδρομική γραμμή στην τύχη της» και εξέφρασε την άποψη ότι η συνεργασία αυτή θα φέρει σύντομα αποτελέσματα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος