Πτολεμαΐδα: Εντείνονται οι αντιδράσεις για τις δύο Λαϊκές Αγορές

Εντείνονται οι αντιδράσεις εκθετών σχετικά με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Εορδαίας να λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη δύο Λαϊκές Αγορές στην Πτολεμαΐδα. Οι εκθέτες δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι, να μην συμμορφωθούν με τη λίστα των ονομάτων, που ανακοινώθηκε αναφορικά με τα σημεία – Λαϊκή Αγορά ή χώρος Εμποροπανήγυρης – όπου  θα εκθέσουν τα προϊόντα  τους.

Ο Αντιδήμαρχος Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Εορδαίας Δημήτρης Ορφανίδης σε συνέντευξή του τόνισε κατηγορηματικά, ότι “η επιλογή της παράλληλης Αγοράς είναι μονόδρομος για να μην οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις και κλείσιμο επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε ένα μεγάλο μέρος των εκθετών, γιατί στις 18 Τετάρτες- που ισχύει το σύστημα αυτό- δεν τηρήθηκαν τα Υγειονομικά μέτρα και δεν μετακινήθηκαν από τον κυρίως χώρο της Λ.Α. στις παράπλευρες οδούς”.  Έκανε λόγο για “δίκαιη απόφαση” και κατέστησε σαφές ότι “δεν εκδικούμαστε κανέναν”, υποστήριξε ότι το 95% των εκθετών είναι υπέρ της απόφασης αυτής και πρόσθεσε, ότι “με βάσει τους Νόμους του 2020 και το ΦΕΚ, που ορίζουν τα της λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών λόγω covid-19, η παράταση που δόθηκε θα ισχύσει μέχρι τον Ιούνιο”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Βιομηχανικών προϊόντων Π Ε Κοζάνης, Γιώργος Γερασιμόπουλος, μετά από συνάντηση με τον Δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, μίλησε για “τιμωρία του κλάδου”, ενώ, στο αίτημα για αναβολή κατά μία εβδομάδα της απόφασης, λόγω της πασχαλινής Αγοράς, η απάντηση που πήρε ήταν “για να μην κλείσει η Αγορά” αποδίδοντας την ευθύνη για τη μη εφαρμογή των μέτρων στο Δήμο Εορδαίας.

Θέση στο ζήτημα αυτό παίρνει και ο Γραμματέας του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Κοζάνης Μάρκος Σταυρίδης, είπε πως “δεν δέχεται την απόφαση και θα ανοίξει τον πάγκο του κανονικά  στη Λαϊκή Αγορά”.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος