Πτολεμαΐδα: Aνάστατοι οι εκθέτες για την παράλληλη Λαϊκή Αγορά

Ανάστατοι είναι οι εκθέτες που δραστηριοποιούνται στη Λαϊκή Αγορά Πτολεμαΐδας μετά την απόφαση του Δήμου Εορδαίας για τη λειτουργία παράλληλης Λαϊκής Αγοράς στον χώρο όπου τελείται η Ετήσια Εμποροπανήγυρη, με ισχύ από την Τετάρτη 28 Απριλίου.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Ορφανίδης, το 50% των εκθετών θα παραμείνει στον κυρίως χώρο της Λαϊκής Αγοράς και το υπόλοιπο 50% θα αναπτύξει τους πάγκους με τα εμπορεύματα στον χώρο της Εμποροπανήγυρης -διαδικασία που θα γίνεται εναλλάξ. Στις 9 Μαρτίου ομάδα παραγωγών και εμπόρων είχε καταθέσει πρόταση σχετικά με την αναγκαιότητα λειτουργίας παράλληλης αγοράς, υποστηρίζοντας τότε ότι δεν εξυπηρετούνται από την υφιστάμενη κατάσταση λειτουργίας παράδρομοι της Λαϊκής Αγοράς, και ακόμη ότι δεν τηρούνται όλα τα αναγκαία  μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Από την προηγούμενη Τετάρτη, οπότε και έγινε γνωστή η εφαρμογή της απόφασης, καταγράφονται αντιδράσεις για τον χρόνο υλοποίησής της με το επιχείρημα ότι η Λαϊκή Αγορά της ερχόμενης Τετάρτης, λίγο πριν από το Πάσχα, παρουσιάζει διαχρονικά αυξημένη κίνηση, άρα, με τα νέα δεδομένα, όπως λένε οι εκθέτες, δε θα δουλέψουν όσοι μετακινηθούν στον χώρο της Εμποροπανήγυρης. Το θέμα πρόκειται να απασχολήσει τη συνέντευξη Τύπου που παραθέτει ο κ. Ορφανίδης σήμερα, στις 10.15 το πρωί.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος