Πτολεμαΐδα – A. Σδούκου: Η περιοχή θα σηκώσει το βάρος της ασφαλούς ενεργειακής τροφοδοσίας της χώρας

Τον σημαντικό ρόλο της περιοχής, που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της ασφαλούς ενεργειακής τροφοδοσίας της χώρας εν όψει του δύσκολου χειμώνα, εξήρε κατά την επίσκεψη της στο Δημαρχείο Εορδαίας η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου, προσθέτοντας, ότι τα τελευταία χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες για την δρομολόγηση ενός αναπτυξιακού πλάνου, που θα δώσει νέες δουλειές στον τόπο και νέες δραστηριότητες με προσανατολισμό στην πράσινη μετάβαση.

Επισήμανε, ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεί στην πρώτη γραμμή και να βοηθήσει το κάθε νοικοκυριό, την κάθε επιχείρηση και τον κάθε τομέα ξεχωριστά, ώστε να ελαφρυνθεί κάπως, το μεγάλο ενεργειακό οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Η κ. Σδούκου σημείωσε, ότι εκτός από τα ισχύοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, «στο τραπέζι θα μπουν και άλλα μέτρα, κι άλλες πολιτικές, προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, δράσεις αυτοπαραγωγής και ενεργειακού συμψηφισμού, ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες αυτής της κρίσης».

Ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, επικέντρωσε την αναφορά του στα δύο φλέγοντα ζητήματα για την Πτολεμαΐδα και την ευρύτερη περιοχή, αυτό της Τηλεθέρμανσης και της Απολιγνιτοποίησης, εν όψει και του κρίσιμου χειμώνα.

EΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος