ertnews.gr

Πτολεμαΐδα: Αύξηση του αριθμού των σιτιζομένων στον «Καλό Σαμαρείτη»

05/02 12:44
Πτολεμαΐδα: Αύξηση του αριθμού των σιτιζομένων στον «Καλό Σαμαρείτη»

Στους 190 έφθασε ο αριθμός των σιτιζομένων στον Χριστιανικό-Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Καλό Σαμαρείτη» Πτολεμαΐδας που είτε παραλαμβάνουν καθημερινά μία μερίδα φαγητού είτε δέματα με τρόφιμα, ενώ συνεχίζονται οι αιτήσεις άπορων ανθρώπων για ένταξη στο πρόγραμμα.

Λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Απόστολος Πατσινακίδης, «τόσους πολλούς σιτιζόμενους δεν είχαμε τα τελευταία χρόνια και συγκριτικά με την περυσινή χρονιά ο αριθμός τους έχει διπλασιαστεί» -αποδίδοντας την αύξηση αυτή στην κρίση της πανδημίας της Covid-19 και στην απολιγνιτοποίηση. Παράλληλα, η ροή της προσφοράς προϊόντων από επαγγελματίες και αγρότες της περιοχής είναι συγκινητική, όπως σημειώνει, έτσι ώστε να καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες των σιτιζομένων, ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών, ενώ ο Σύλλογος προμήθευσε φτωχές οικογένειες με μεγάλες ποσότητες καυσόξυλων.

Το τελευταίο διάστημα συζητείται η προοπτική εξεύρεσης ενός Δημοτικού κτιρίου προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί άστεγοι, μεμονωμένα άτομα, ακόμη και οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα στέγης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version