ertnews.gr

Σύμβαση για αποκατάσταση του ναού της Παναγίας στην Εράτυρα

23/04 12:43
Σύμβαση για αποκατάσταση του ναού της Παναγίας στην Εράτυρα

Στην   υλοποίηση  ενός μεγάλου πολιτιστικού έργου, το  οποίο  αφορά  στην αποκατάσταση  του Ιερού Ναού της Παναγίας στην Εράτυρα Βοϊου Κοζάνης, προχωρά  η  Περιφερειακή αρχή,  με την  υπογραφή  της  προγραμματικής σύμβασης,   την οποία ενέκρινε ομόφωνα  το Περιφερειακό Συμβούλιο  Δυτ. Μακεδονίας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του  Περιφερειακού  Συμβουλίου στην Κοζάνη, τόσο  η Πρόεδρος  της  Τοπικής Κοινότητας  Εράτυρας  Αναστασία Σαμαρά, όσο και  ο  εκπρόσωπος  των ενεργών πολιτών και  τέως Δήμαρχος Βοϊου  Νίκος  Κατσαούνης , ευχαρίστησαν  τον Περιφερειάρχη  αλλά και  ολόκληρο  το Περιφερειακό Συμβούλιο  για την  εξέλιξη αυτή και υπογράμμισαν  την ιδιαίτερη  σημασία  του έργου για  την τόνωση  της επισκεψιμότητας στην διαδρομή Σιάτιστας-Καστοριάς και την ανάπτυξη του θρησκευτικού  τουρισμού  στην περιοχή.

Ο  προϋπολογισμός  του έργου της αποκατάστασης του Ιερού Ναού της Παναγίας  στην Εράτυρα ανέρχεται στις  305.000  ευρώ και όπως αναφέρθηκε  «αποτελεί  ένα στολίδι, με  τις μοναδικές τοιχογραφίες του».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version