Παρουσία του Δ. Κουτσούμπα τα εγκαίνια του μουσείου – μνημείου ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΔΣΕ στο Νεστόριο

Με ομιλητή το Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τα εγκαίνια του νέου μουσείου-μνημείου του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΔΣΕ, στο Νεστόριο Καστοριάς την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, στις 11:30. 

Όπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξής τύπου, η Τίνα Κουζιάκη, μέλος της επιτροπής περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, “το Μνημείο – Μουσείο στο Νεστόριο αποτελεί ακόμα έναν κρίκο στο δίκτυο μουσείων και μνημείων της ΚΕ του ΚΚΕ, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή Γράμμου-Βίτσι-Σμόλικα, μέσα από το οποίο γίνεται προσπάθεια διαφύλαξης της ιστορικής αλήθειας και απόδοσης φόρου τιμής σε όσους έδωσαν με αυταπάρνηση – ακόμα και με τη ζωή τους – τη μάχη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, στο βουνό και στις πόλεις, στην παρανομία και στην πολιτική προσφυγιά”.

Το Μνημείο – Μουσείο στο Νεστόριο, ανέφερε η κα η Τίνα Κουζιάκη, έγινε πραγματικότητα χάρη στην εθελοντική προσφορά δεκάδων φίλων του ΚΚΕ, των κατοίκων της περιοχής, σε εργασία και οικονομική στήριξη, καθώς επίσης και με την υποστήριξη του δήμου Νεστορίου. Το οίκημα του Μουσείου είναι προσφορά του φίλου του Κόμματος Χάρη Τουτούνη, που έζησε εκεί με τους αγωνιστές γονείς του, στη μνήμη των οποίων έχει αφιερώσει αυτή την πρωτοβουλία. Η περιήγηση, μέσα από ένα πλήθος ντοκουμέντων από το Αρχείο του ΚΚΕ,  θα προβάλλει συνολικά την δράση του ΚΚΕ για την οργάνωση της Αντίστασης, ειδικότερα τον αγώνα στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, και την ειδική προσφορά των κατοίκων του Νεστορίου, θα συνεχίζει με την περίοδο της Απελευθέρωσης και της τρομοκρατίας κατά των λαϊκών αγωνιστών, τη συγκρότηση του νέου αντάρτικου, του ΔΣΕ, τις μάχες και θα κλείνει με την περίοδο της πολιτικής προσφυγιάς.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης εκτός από την ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, θα περιλαμβάνει και σύντομο καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα.

Οι Κομματικές Οργανώσεις της Δυτικής Μακεδονίας οργανώνουν τη μαζική συμμετοχή μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ στα εγκαίνια του Μνημείου – Μουσείου.

Για τον σκοπό αυτό, λεωφορεία για το Νεστόριο προγραμματίζεται να δρομολογηθούν το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου,  από τη λαχαναγορά Γρεβενών στις 9 π.μ.,  από τον «Μασούτη» στην Καστοριά στις 9.30 π.μ., από την πλατεία Αμύνταιου στις 8.30 π.μ., από τα ΚΤΕΛ Φλώρινας στις 8 π.μ., από το δημαρχείο Εορδαίας στις 8.30 π.μ., από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σερβίων στις 8.30 π.μ., από την κεντρική πλατεία Κοζάνης στις 8.30 π.μ. και  από την Μπάρα Σιάτιστας στις 9.30 π.μ..

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ : ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος