Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Διαδικτυακά τo μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο ανοιχτού λογισμικού

Με περισσότερες από 40 ομιλίες και εργαστήρια σε θέματα ανοιχτού λογισμικού, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σαββατοκύριακο, 21 και 22  Νοεμβρίου, το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο ανοιχτού λογισμικού και τεχνολογιών στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών.

Η φετινή FOSSCOMM διεξάγεται μέσω διαδικτύου και οργανώνεται από τις Ελληνικές κοινότητες του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού, σε διαφορετική πόλη κάθε χρόνο και με την συμμετοχή σε αυτήν, προγραμματιστών και εταιρειών που ασχολούνται με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες.

Στην  Fosscomm συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 800 σύνεδροι, ενώ ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) ιδρύθηκε το 2008 και  σήμερα έχει 31 μετόχους,  Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς.

Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Διαδικτυακά τo μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο ανοιχτού λογισμικού

Μέχρι  τώρα, έχουν διοργανωθεί συνολικά 12 συνέδρια Fosscomm , ξεκινώντας από το 2008 σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Σέρρες, Αθήνα, Λαμία, Αθήνα, Πειραιά , Αθήνα, Ηράκλειο και Λαμία αντίστοιχα, ενώ  η  φετινή   FOSSCOMM 2020 είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Καστοριά, αλλά εξαιτίας της πανδημίας θα γίνει  διαδικτυακά .

Οι  ομιλητές  του φετινού  διαδικτυακού συνεδρίου, θα επικεντρωθούν σε θέματα Ανοιχτού λογισμικού, ανοιχτού περιεχομένου, ανοιχτών δεδομένων, ανοιχτών τεχνολογιών, ανοιχτής σχεδίασης και ανοιχτών αδειών .

Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Διαδικτυακά τo μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο ανοιχτού λογισμικού

Όπως  υπογραμμίζεται  σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, «θα συγκεντρωθούν διαδικτυακά, μέλη από την ακαδημαϊκή κοινότητα, το χώρο των κοινών, τις κοινότητες ανοιχτού λογισμικού, ευρωπαϊκούς οργανισμούς, τις κοινότητες ανοιχτών τεχνολογιών, τις εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες ανοιχτού λογισμικού και όσοι ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον ανοιχτό κώδικα και τις ανοιχτές τεχνολογίες».

Οι  ενδιαφερόμενοι  μπορούν  να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα της FOSSCOMM 2020 εδώ, και μπορούν να εγγραφούν για να την παρακολουθήσουν απευθείας μέσω της σελίδας της FOSSCOMM

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος