Π. Κουκουλόπουλος: «Άγνωστη η πορεία της ιστορικής ΛΑΡΚΟ»

Για αβέβαιο μέλλον της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων της, κάνει λόγο σε ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων, που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και τομεάρχης Οικονομικών, Πάρις

Κουκουλόπουλος, μαζί με πέντε συνυπογράφοντες Βουλευτές.

Ο κ. Κουκουλόπουλος αφού υπενθυμίζει την υφιστάμενη κατάσταση και αναφέρεται στις ευθύνες της Κυβέρνησης,  ζητά τις αναγκαίες απαντήσεις και όλα τα επίσημα έγγραφα για την επόμενη ημέρα της ιστορικής εταιρείας.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Κοζάνης, δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις του ΠΑΣΟΚ πως το καθεστώς ειδικής διαχείρισης, στο οποίο από το 2020 τέθηκε η ΛΑΡΚΟ θα οδηγήσει σε απαξίωση και κλείσιμο της εταιρείας πριν την ολοκλήρωση της ειδικής εκκαθάρισης. Έτσι από 1/8/2022 ήρθε η παύση της παραγωγικής διαδικασίας της και σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την επιλογή της Κυβέρνησης να τη θέσει σε ειδική διαχείριση, η αβεβαιότητα για την έκβαση της πώλησης της ΛΑΡΚΟ φαίνεται να παρατείνεται, καθώς η συζήτηση της προσφυγής εταιρείας κατά της απόφασης με την οποία ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής, ανεβλήθη και παραπέμφθηκε να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 12/12/2023. Παράλληλα, στις 7/2/2024 λήγει η ειδική διαχείριση, μετά την τελευταία, από τις πολλοστές παρατάσεις, ενώ είχε παραταθεί και η παραμονή των εργαζομένων έως τα τέλη του 2023». Επιπλέον, υποστηρίζει πως «αποτελεί μνημείο ανορθολογισμού να παραμένει κλειστή η ΛΑΡΚΟ, ενώ το νικέλιο είναι στην αιχμή της τεχνολογικής εξέλιξης σε διεθνές επίπεδο και η παγκόσμια τιμή του στα ύψη. Όσον αφορά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που οδηγήθηκαν στο ταμείο ανεργίας, ο κ. Κουκουλόπουλος τονίζει ότι «σήμερα, για τέταρτο συνεχή χρόνο, βρίσκονται μπροστά σε -πρωτοφανή στα χρονικά- αβεβαιότητα, καθώς στο τέλος του έτους λήγουν οι συμβάσεις τους, αλλά εξακολουθούν να εξαπατώνται από μα Κυβέρνηση που τους υποσχέθηκε πολλά και κατάφερε λίγα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος