Ολοκληρώνονται οι «Μέρες Γιορτών Βοΐου»

Ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή 10 Ιουνίου οι «Μέρες Γιορτών Βοΐου – ΠΕΛΕΚΟΝ 2023», που ξεκίνησαν το 2016. Ένα δεκαήμερο δράσεων που δίνεται μία ακόμη αφορμή να γίνει γνωστή η παράδοση, ο πολιτισμός, η τέχνη, η ιστορία του Βοΐου.

Ολοκληρώνονται οι «Μέρες Γιορτών Βοΐου»

Οι «Μέρες Γιορτών», έχουν καθιερωθεί και αποτελούν μια ευκαιρία για επιστροφή στον γενέθλιο τόπο, για εναλλακτικές διαδρομές ιστορίας, πολιτισμού και μιας παράδοσης που χάνεται στον χρόνο. «Η μνήμη δεν γκρεμίζεται», το μήνυμα των γιορτών που ζωντανεύει τα χωριά του Βοΐου.

Ημερίδες για την ιστορία και το πολιτιστικό απόθεμα του Βοΐου, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και αγγειοπλαστικής, μουσικές παραστάσεις και παραδοσιακά γλέντια, αποτέλεσαν τον κορμό ενός γιορτινού δεκαημέρου.

Οι φετινές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στον «θρύλο του Μεγάλου Αλέξανδρου», έλαβαν χώρα στον Πελεκάνο, στο Σισάνι, στη Σιάτιστα, στη Γαλατινή, στην Εράτυρα και στο Μικρόκαστρο. Το Σάββατο δόθηκε συναυλία από τη χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ αμέσως μετά παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί, από τον Πολιτιστικό – Μορφωτικό Σύλλογο Αιανής «Η Πρόοδος» και από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Εορδαίας.

Ακολούθησε Βοϊακό γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Τάκη Μπέτζιου. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει αύριο στο Σισάνι, τελευταία ημέρα των «Γιορτών Βοΐου – Πέλεκον 2023». Στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η γιορτή της Ρόκας», από την πρόεδρο του Εκπολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Σισανίου, Ελένη Βόλκα. Στις 12:15, γυναίκες του χωριού θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν τα τραγούδια της Ρόκας, προσφέροντας Σισανιώτικα εδέσματα και στις 13:30, θα πραγματοποιηθεί γλέντι, με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας «Χάλκινη Πανδαισία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος