Ο Δήμαρχος Κοζάνης για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής

Αρνητικός σε κάθε νομική διαδικασία για τη μη τήρηση του νόμου από την κυβέρνηση σχετικά με τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά και το σχετικό αίτημα της Τ.Κ. Ακρινής και της επιστολής που έστειλε στην περιφέρεια η οποία κοινοποιήθηκε  και στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής«Δεν υπάρχει καμιά νομική διαδικασία για να προσφύγεις στο δικαστήριο και να υποχρεώσεις μια κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα νόμο», τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι το αίτημα θα πρέπει να απευθύνεται στον Περιφερειάρχη και αναρωτήθηκε πως μπορεί να προσφύγει εναντίον της κυβέρνηση όταν οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες.

«Δεν μου έχει ξανά τύχει κάτι τέτοιο», είπε ο Δήμαρχος σημειώνοντας ότι «στηρίξαμε άλλες νομικές διαδικασίες και προσφυγές που έχει κάνει ο Σύλλογος Περιβάλλοντος, άρα και τρόπο έχουμε και θα το κάνουμε πάλι, αλλά πρέπει να έχουμε καθαρή εικόνα για ότι γίνει. Δεν μας ζητήθηκε μέχρι στιγμής», κατέληξε ο κ. Μαλούτας.

Σε αντίθετη γραμμή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χάρης Κουζιάκης ο οποίος τόνισε πως  υπάρχει νομικό πλαίσιο με το οποίο οι κάτοικοι της Ακρινής μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και αποζημιώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος