Να διερευνηθούν τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της Κοζάνης ζητά ο εμπορικός σύλλογος Πτολεμαΐδας

Την αναγκαιότητα έλευσης κλιμακίου επιστημόνων στην περιοχή, προκειμένου να διερευνήσει τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και να αιτιολογήσει την κατάσταση με την αύξηση των κρουσμάτων, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας.

Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά, μια γενναία αποζημίωση για τους καταστηματάρχες, “γιατί τα ποσά, που πήραν δεν φθάνουν ούτε για τις οφειλές στην Εφορία και τις Ασφαλιστικές τους δαπάνες”, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Μιχάλης Δεληκώστας κατά την διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης, μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης. Επέδωσε μάλιστα ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, προσβλέποντας στη συμπαράσταση του και τόνισε ότι “τα μαγαζιά θα έπρεπε να ανοίξουν χθες”.

Από την πλευρά του ο κ. Πλακεντάς, απευθυνόμενος στους διαμαρτυρόμενους, υπογράμμισε ότι “η περιοχή αδικείται από τη συμπεριφορά της Πολιτείας για την εμμονή της σε μέτρα, που δεν φέρνουν αποτελέσματα και είναι άξιο απορίας”, επισημαίνοντας “την απουσία κλιμακίων από το Κέντρο για να ελέγξουν την κατάσταση με το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και κατά συνέπεια να πλήττονται το λιανεμπόριο και η εστίαση, καθώς και άλλοι κλάδοι της τοπικής οικονομίας”. Πρόσθεσε, τέλος “πως οι ενισχύσεις δεν φθάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες και δεν αντικαθιστά την ανοιχτή πόρτα ενός καταστήματος καμία ενίσχυση”.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος