Μιχ. Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ Κοζάνης: Να καταθέσει άμεσα ο Υπουργός, την επίσημη θέση για την Ακρινή

Την επίσημη θέση του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την Ακρινή, αναμένει τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο βουλευτής της Ν.Δ στην Π.Ε Κοζάνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ότι «έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα μετά την λήξη του νόμου, για την μετεγκατάσταση της Ακρινής, και το Υπουργείο πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, είτε με μία τροπολογία που θα παρατείνει το χρόνο για την μετεγκατάσταση του οικισμού, είτε με μία νέα εναλλακτική συνολική πρόταση για το χωριό».

Σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση του αρμόδιου Υπουργού κ. Σκρέκα με τοπικούς συμβούλους της Ακρινής και τον Δήμαρχο Κοζάνης, όπου αναφέρθηκε ότι έγινε συζήτηση για ένα εναλλακτικό σχέδιο από την Κυβέρνηση για την Ακρινή, το οποίο απομακρύνεται από το μέχρι τώρα πλάνο για τη μετεγκατάσταση του οικισμού, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε  ότι «δεν υπάρχει κάτι επίσημο μέχρι τώρα από τον Υπουργό για να υπάρξει τοποθέτηση στο θέμα» και σε κάθε περίπτωση «ότι αποφασισθεί, πρέπει να γίνει με την σύμφωνη γνώμη των φορέων της  Αυτοδιοίκησης και προς το συμφέρον των κατοίκων του χωριού».

Μιχ. Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ Κοζάνης: Να καταθέσει άμεσα ο Υπουργός, την επίσημη θέση για την ΑκρινήΟ  Βουλευτής της Ν.Δ στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, έκανε λόγο για συνολικό  «εμπαιγμό» των κατοίκων της  Ακρινής, σχετικά με την δέσμευση της  Πολιτείας – για περισσότερο από  10 χρόνια- σχετικά με την μετεγκατάσταση του οικισμού , ενώ σε ότι αφορά την  απολιγνιτοποίηση και  τη  μετάβαση στο ενεργειακό λεκανοπέδιο της  Δυτ. Μακεδονίας, ανέφερε ότι «πρέπει να συντομευθούν  όλες οι διαδικασίες, για να μικρύνει το κενό μεταξύ της λιγνιτικής και της μεταλιγνιτικής  περιόδου». Υποστήριξε μάλιστα ότι «υπάρχει σημαντική καθυστέρηση για το νέο χωροταξικό σχέδιο σε ότι αφορά τις ΑΠΕ στη Δυτ. Μακεδονία», κάτι πουαπέδωσε στο «μπερδεμένο τοπίο του χωροταξικού στην περιοχή».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος