Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της χθεσινής κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή του Τσοτυλίου Κοζάνης, όπου ισχυρή χαλαζόπτωση και καταιγίδες σάρωσαν αγροτικές εκτάσεις, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σιτηρά, όσπρια και δενδροκαλλιέργειες.
Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μαίρη Κεσκιλίδου, οι αγρότες της περιοχής κάνουν λόγο για ολική καταστροφή. Σιτάρι, κριθάρι, φακές, ρεβίθια, αλλά και καρυδιές και αμυγδαλιές χτυπήθηκαν από χαλάζι μεγέθους φουντουκιού, το οποίο έπεφτε συνεχόμενα για περίπου μία ώρα. Οι αγρότες κάνουν λόγο για ολική καταστροφή.
Η ειρωνεία είναι ότι την ερχόμενη εβδομάδα επρόκειτο να ξεκινήσει ο αλωνισμός, με τους παραγωγούς να έχουν ήδη προετοιμάσει τα μηχανήματα για τη συγκομιδή. Αντί αυτής, σήμερα μετρούν τις πληγές τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Οι πληγέντες ζητούν την στήριξη της Πολιτείας, ενώ επί τόπου βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενο, για να διαπιστώσουν από κοντά την έκταση των ζημιών σε σιτηρά, όσπρια και δενδροκαλλιέργειές.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι από την Δευτέρα θα μεταβούν στα σημεία όπου σημειώθηκαν ζημιές κλιμάκια του ΕΛΓΑ για να διενεργήσουν αυτοψίες και να κινηθούν το ταχύτερο δυνατόν οι περαιτέρω διαδικασίες.
Οι ζημιές επεκτείνονται και στην γειτονική Π.Ε. Γρεβενών, με τα χωριά Μηλέα και Βατόλακκος να έχουν επίσης πληγεί σοβαρά.
Ρεπορτάζ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος