Μ. Σχοινάς: Πρωτοπόρα η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο

Την ικανοποίησή του για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο, εξέφρασε από την Κοζάνη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως ανέφερε η Δυτική Μακεδονία έχει ένα διπλό ρόλο καθώς μπορεί να γίνει η ευρωπαϊκή πρωταγωνίστρια στη μετάβαση και να αποτελέσει πρότυπο για την Ευρώπη, στη Νέα οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη αφήνοντας πίσω τον λιγνίτη.

Μ. Σχοινάς: Πρωτοπόρα η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδοΕπισήμανε μάλιστα ότι η Δυτική Μακεδονία θα σταματήσει να είναι το μηχανοστάσιο και θα έχει πλέον ρόλο στην εκπαίδευση την έρευνα τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Μ. Σχοινάς: Πρωτοπόρα η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο

Μιλώντας σε εκπροσώπους φορέων ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής έκανε ιδιαίτερη μνεία και για την επένδυση του πράσινου υδρογόνου στη Δυτική Μακεδονία.

Νωρίτερα μάλιστα ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, στη διάρκεια της ενημέρωσης που το έκανε στο γραφείο του, του έδειξε και την κυψέλη υδρογόνου που θα κατασκευάζεται στη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για μία επένδυση της τάξης των 780 εκατομμυρίων ευρώ, που θα αλλάξει όπως είπε τα οικονομικά δεδομένα της περιφέρειας.

Μ. Σχοινάς: Πρωτοπόρα η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο

Ο κ. Σχοινάς στο πλαίσιο της περιοδείες του στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας, επισκέφτηκε την Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης, η οποία αναμένεται να φιλοξενήσει τους πρώτους φοιτητές σε αυτή την ακαδημαϊκή χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος