Λέσβος: Σενάριο εμπρησμού και τέσσερα μέτωπα φωτιάς στην άσκηση «Δια Πυρός 2026»

Τέσσερις διαφορετικές εστίες φωτιάς μέσα στο δάσος της Αμαλής κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το πρωί της Πέμπτης οι δυνάμεις πυρόσβεσης που συμμετείχαν στην άσκηση ετοιμότητας «Δια Πυρός 2026», η οποία πραγματοποιήθηκε κοντά στο βυζαντινό εξωκκλήσι της Παναγίας.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε συνθήκες υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, με δείκτη επικινδυνότητας επιπέδου 4 ενώ η φωτιά εκδηλώθηκε –σύμφωνα με το υποθετικό σενάριο– έπειτα από ενέργεια εμπρησμού μέσα στη δασική έκταση της Αμαλής. Η άσκηση είχε ως βασικό στόχο την αξιολόγηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του συντονισμού όλων των φορέων που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση στη Λέσβο.

Λέσβος: Σενάριο εμπρησμού και τέσσερα μέτωπα φωτιάς στην άσκηση «Δια Πυρός 2026»

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λέσβου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης και η 12η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., οι οποίες ενήργησαν σύμφωνα με το ισχύον «Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών» της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λέσβου. Παράλληλα, ενεργή ήταν και η συμμετοχή των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων πολιτικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης, όπως η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Δασική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και εθελοντικές ομάδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος