Κοζάνη: Ξεπέρασαν τους 20.000 οι εμβολιασμοί –  Άμεσα θα λειτουργήσουν 35 εμβολιαστικά Κέντρα

Το Κέντρο υγείας Κοζάνης επισκέφτηκε ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης στο πλαίσιο του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» κατά του Covid 19.

Μέχρι σήμερα στην Δυτική Μακεδονία εμβολιάστηκαν περισσότεροι από 20.000 πολίτες, ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα ο εμβολιασμός των ηλικιακών ομάδων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείο Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην ΠΕ Κοζάνης οι εμβολιασμοί έφτασαν τις 9.000, όπου έχουν ενεργοποιηθεί  8 από τα 13 εμβολιαστικά Κέντρα, που συμμετέχουν στον εμβολιασμό του πληθυσμού της περιοχής και αναμένεται άμεσα και τα υπόλοιπα να μπουν στην μάχη των εμβολιασμών, συνολικά 35 στην Δ.Μακεδονία. Αισιοδοξία για τον πρόγραμμα εμβολιασμού εξέφρασε ο κ. Μπογιατζίδης. Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, τα δεδομένα για την πορεία των εμβολιασμών είναι ενθαρρυντικά, δηλώνοντας μάλιστα ενθουσιασμένος. Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ υπογράμμισε ακόμα, ότι σε συνεργασία με το Υπουργείου Υγείας, στα εμβολιαστικά Κέντρα, που έχουν οριστεί, συνεχίζεται απρόσκοπτα το πρόγραμμα «Ελευθερία» με τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί, μέσα από τον σχεδιασμό που έχει γίνει για τον προσδιορισμό ηλικιακών ομάδων και δόσεων εμβολίων, ώστε να περιμένουμε την επόμενη μέρα με αισιοδοξία. Ο κ. Μπογιατζίδης σημείωσε ακόμα, ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πανδημία, τόσο στην περιοχή, όσο και στην Βόρεια Ελλάδα βελτιώνεται, ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν ιδιαίτερα προσεκτικοί τηρώντας πιστά τα μέτρα.

Από την πλευρά της η κ. Έφη Σαββίδου ενημέρωσε τον Διοικητή για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κοζάνης και το πρόγραμμα εμβολιασμού, που όπως τόνισε συνεχίζεται απρόσκοπτα και χωρίς να χαθεί καμιά δόση. Σημείωσε ακόμα, ότι εμβολιάζονται οι ηλικίες 75-79 και αναμένεται το επόμενο διάστημα, όταν ανοίξει η πλατφόρμα, να συνεχίσουν και με άλλες ηλικιακές ομάδες.

Αναλυτικά:

Στην ΠΕ Κοζάνης συνολικά οι εμβολιασμοί έφτασαν τους 9.320, από αυτούς οι 6.415 αφορούν την πρώτη δόση και οι 2.905 τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Στην ΠΕ Καστοριάς συνολικά έχουν γίνει 4.205 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2.767 για την πρώτη δόση και οι 1.438 για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Στην ΠΕ Φλώρινας μέχρι χθες 2/2/2021 είχαν γίνει συνολικά 3.735 εμβολιασμοί, από αυτούς οι 2.351 ήταν για την πρώτη δόση και οι 1.384 για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Στην ΠΕ Γρεβενών συνολικά οι εμβολιασμοί έφτασαν τους 2.520, οι 1.743 για την πρώτη δόση και οι 777 για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Μόνο χθες 2/2/2021  έγιναν στην ΠΕ Κοζάνης συνολικά 409 εμβολιασμοί, στην ΠΕ Καστοριάς 176,  στην ΠΕ Φλώρινας 167 και στην ΠΕ Γρεβενών 104

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος