Κοζάνη: Το ΕΒΕ για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων

Σημαντικά προβλήματα στον σχεδιασμό του είχε το πρόγραμμα ενίσχυσης πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΒΕ Κοζάνης, σημειώνοντας πως τα κριτήρια που όρισαν τις βαθμολογίες των αιτήσεων παρουσίασαν κατά περίπτωση στρεβλή εικόνα για το ποιες είναι οι πληττόμενες επιχειρήσεις και πρέπει τελικά να υποστηριχθούν.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την αμφιβολία του για την αποτελεσματικότητα που θα έχει τελικά το μέτρο για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και για τον μέσο επαγγελματία. Σημειώνει, ωστόσο, πως “τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν είχαμε μείνει στον αρχικό προϋπολογισμό, ο οποίος ήταν υποτετραπλάσιος του τελικού”.

Το Επιμελητήριο προτείνει να διερευνηθεί κάθε πιθανή δυνατότητα για να υποστηριχθούν και όλες οι υπόλοιπες πραγματικά πληττόμενες επιχειρήσεις, με επέκταση αυτής της δράσης ή προκήρυξη νέας σε άμεσο χρόνο, “πρώτα για να προλάβουμε τα ενδεχόμενα λουκέτα που θα εμφανιστούν στην αγορά και μετά για να αποκατασταθεί το αίσθημα αδικίας που υπάρχει”, όπως αναφέρει, στις τάξεις των επιχειρηματιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος