Κοζάνη: Το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθεί το Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, το οποίο είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 30 Μαΐου και είχε αναβλήθηκε λόγω των επιδημιολογικών κανόνων.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του EVENT PLAZZA στα Πετρανά Κοζάνης, θα ξεκινήσει από τις 9 το πρωί και τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός, ο Οικονομικός Προϋπολογισμός του Νέου Χρόνου, η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής και η Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

Η παράταξη της Ταξικής Ενότητας σε ανακοίνωσή της, ενόψει του  συνέδριου του Εργατικού Κέντρου, τονίζει ότι “αυτό πραγματοποιείται με την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων να μην έχει πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες λόγω της πανδημίας. Για τον λόγο αυτό έπρεπε να δοθεί χρόνος στα σωματεία να πραγματοποιήσουν τις αρχαιρεσίες τους και μετά να γίνει το Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί με τους ίδιους αντιπροσώπους με το προηγούμενο συνέδριο για να διατηρηθεί έτσι ένας πλαστός συσχετισμός”.

Στο Συνέδριο σύμφωνα με την  Ταξική Ενότητα, θα αντιπροσωπευτούν εκατοντάδες συνταξιούχοι, αντιπρόσωποι από σωματεία που πλέον δεν υπάρχουν, ενώ στερούνται της εκπροσώπησης εργαζόμενοι που μπήκαν στην παραγωγή το τελευταίο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό η Ταξική Ενότητα με αίτημα της προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τις παρατάξεις ζήτησε να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα ελέγξει τα δικαιολογητικά των σωματείων για την νομιμότητα τους, ώστε να τοποθετηθεί ανάλογα στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Συνέδριο. Αυτό, σημειώνει,  θα διασφαλίσει την νομιμότητα των συνέδρων και θα εξασφαλίσει χρόνο στο Συνέδριο να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εργατική Τάξη της περιοχής, αντί να αναλώνεται χρόνος για αντεγκλήσεις στην νομιμοποίηση των Συνέδρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος