Κοζάνη: Τίτλοι τέλους για τη Β΄ Τάξη του Καλλιτεχνικού Σχολείου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντόπουλου πραγματοποίησαν πριν από λίγο (9:45 π.μ. / 22-10-2018)  γονείς και μαθητές της Β΄ Τάξης Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση της Τάξης, λόγω μικρού αριθμού μαθητών.

Το πρωί, γονείς και μαθητές πήγαν στο σχολείο και πραγματοποίησαν και εκεί διαμαρτυρία, ενώ όπως ενημερώθηκαν από το διευθυντή του σχολείου, τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία από τα οποία προήλθαν, καθώς δεν υφίσταται πλέον η Β΄ Τάξη του Γυμνασίου.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης λειτούργησε για πρώτη φορά φέτος, με την Α’ Τάξη Γυμνασίου να έχει 25 μαθητές και τη Β΄ Τάξη μόλις έξι παιδιά και για το λόγο αυτό μάλιστα το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να καταργήσει αυτή την Τάξη.

Γονείς και κηδεμόνες ζήτησαν επίμονα να δοθεί παράταση λειτουργίας της Τάξης, καθώς όπως επισημαίνουν θα έπρεπε να γίνουν μέχρι τέλος του μήνα οι κατατακτήριες εξετάσεις και να δοθεί έτσι η ευκαιρία και σε άλλους μαθητές να εγγραφούν, λόγω και του ενδιαφέροντος που υπάρχει.

Παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει και κατ’ εξαίρεση λειτουργία της Τάξης, όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα σχολεία της χώρας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος