Κοζάνη: Συστήθηκε ως εθελοντής ιατρός και απέσπασε περισσότερα 7.000 ευρώ από γυναίκα

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Εορδαίας, υπόθεση απάτης, που τελέστηκε σε βάρος 43χρονης. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος μιας γυναίκα 49 ετών και ενός άνδρα ηλικίας 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη κατά εξακολούθηση.

Η 43χρονη κατήγγειλε ότι κατά το διάστημα από 11-10-2025 έως 10-11-2025 εξαπατήθηκε, από άγνωστο άνδρα που την προσέγγισε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, προσποιούμενος τον εθελοντή ιατρό, που προσφέρει βοήθεια σε άτομα στη Συρία, που την έχουν ανάγκη. Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος τα αισθήματα συμπόνιας της 43χρονης και προσποιούμενος ότι κινδυνεύει η ζωή του και ότι είναι απαραίτητο να φύγει από τη Συρία, την έπεισε και κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 7.200 ευρώ, μέσω καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και το χρηματικό ποσό των 660 ευρώ μέσω προπληρωμένων καρτών, τις οποίες εξαργύρωσε. Μετά από έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των κατηγορούμενων, οι οποίοι είναι κάτοχοι των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκε μέρος του χρηματικού ποσού.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Εορδαίας, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος