Κοζάνη: Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος της εστίασης στην πανελλαδική κινητοποίηση

Περισσότερα από 300 καταστήματα εστίασης στην πόλη της Κοζάνης παρέμειναν κλειστά, με τους επιχειρηματίες της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, δίνοντάς παράλληλα δυναμικό “παρών” στην κεντρική πλατεία, όπου επέδωσαν ψήφισμα στον αντιδήμαρχο Κώστα Κυριακίδη, ο οποίος εκπροσωπούσε τον δήμαρχο Κοζάνης.

Σύσσωμος ο κόσμος της εστίασης κατέβασε ρολά για ένα 24ωρο αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης, διαμαρτυρόμενος για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, τα σοβαρά προβλήματα τα οποία προέκυψαν από τα συνεχόμενα lockdown, αλλά και τα νέα μέτρα, δηλώνοντας παράλληλα υπέρ των εμβολιασμών και τονίζοντας ότι η δημόσια υγεία προέχει.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης «Ερμής», Αλέξανδρος Βουτηρής, περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει η εστίαση στην περιοχή -που ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα από την πανδημία με  περισσότερο από ένα lockdown- τονίζοντας ότι τα μέτρα για την πανδημία καθώς και οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, με αποτέλεσμα το 70% των επιχειρήσεων να έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Σημείωσε ακόμα ότι παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι επιχειρήσεις δεν έχουν αποζημιωθεί.  «Ζητάμε πίσω την αξιοπρέπεια μας από έναν υπουργό που μας ειρωνεύεται και μας λέει αχάριστους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βουτηρής. Το “παρών” στην κινητοποίηση έδωσαν και εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης, εκφράζοντας τους φόβους τους και την αβεβαιότητα για το μέλλον, κάνοντας λόγο για πολλές μειώσεις στα μεροκάματα, και για τις απολύσεις.

Κοζάνη: Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος της εστίασης στην πανελλαδική κινητοποίηση

Το ψήφισμα των καταστηματαρχών παραδόθηκε στον Αντιδήμαρχο Κώστα Κυριακίδη, με τον ίδιο να δηλώνει ότι ο δήμος Κοζάνης είναι δίπλα τους, ότι η Δημοτική Αρχή θα μεταφέρει το αίτημα του κλάδου στην κεντρική εξουσία, ενώ θα επιστραφούν τα δημοτικά τέλη σε όλους τους καταστηματάρχες. Όπως δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Μάρκος Φλώρος, ήδη έχουν γίνει επιστροφές τελών σε 400 επιχειρήσεις και αναμένεται η εκκαθάριση σε 150 ακόμα, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 65-70.000 ευρώ.

Κοζάνη: Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος της εστίασης στην πανελλαδική κινητοποίηση

«Δε μπορεί η πολιτεία να αφήνει απροστάτευτους τους επαγγελματίες», τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, Γιάννης Μητλιάγκας.

Συμπαράσταση στον κλάδο δήλωσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΕ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, ενώ εργαζόμενοι στον κλάδο σημείωσαν τις πολλές μειώσεις των μεροκάματων και τις απολύσεις -οι οποίες δημιουργούν αβεβαιότητα, όπως τονίζουν.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ –  Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος