Κοζάνη: Συνάντηση Σ. Κωνσταντινίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση

Η πορεία υλοποίησης της Δίκαιης Μετάβασης ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Στάθης Κωνσταντινίδης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν, η έγκριση των Εδαφικών Σχεδίων από την ΕΕ, με τα επιπλέον κίνητρα για τις περιοχές σε απολιγνιτοποίηση, η προκήρυξη των προσκλήσεων για τα ενισχυόμενα καθεστώτα και ιδίως για εκείνο της Μετάβασης, η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των εδαφών της ΔΕΗ που θα αποτελέσουν τους υποδοχείς των επενδυτικών σχεδίων και η επιτάχυνση των διαδικασιών εκπόνησης των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων στις Ζώνες Απολιγνιτοποίησης.

Για τα παραπάνω ζητήματα, ο βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι από την συνάντησή του με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, “επιβεβαιώθηκε ότι η προσαρμογή του χρονοδιαγράμματος της απολιγνιτοποίησης στις έκτακτες συνθήκες που διαμορφώνει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δεν θα επηρεάσει σε τίποτα την πορεία του Σχεδίου της Δίκαιης Μετάβασης. Αντίθετα, θα επιτρέψει τον ομαλότερο παραγωγικό μετασχηματισμό της περιοχής, χωρίς κανένα περιθώριο ολιγωρίας στο αναπτυξιακό σκέλος”.

Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Κωνσταντινίδης, “ενεργοποιεί τις διαθέσιμες εφεδρείες για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, χωρίς δογματισμούς, με γνώμονα το εθνικό και το κοινωνικό συμφέρον”. Τους προσεχείς μήνες, όπως ενημέρωσε τον βουλευτή ο κ. Παπαθανάσης, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το νέο ΕΣΠΑ, θα ξεκινήσουν και οι προσκλήσεις του επενδυτικού νόμου, που θα δώσουν σάρκα σε σημαντικά επενδυτικά σχέδια στη Δυτική Μακεδονία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος