Κοζάνη: Συνάντηση για την έρευνα οικονομικών επιπτώσεων από το πιθανό κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

Συνάντηση εργασίας με θέμα την έρευνα οικονομικών επιπτώσεων από την πιθανή μη χρήση/περιορισμένη χρήση, για κάποιο διάστημα, της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων για την αποκατάσταση βλαβών, πραγματοποιήθηκε  στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Αμανατίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διατυπώθηκαν οι απόψεις των δυνητικά θιγόμενων και των εμπλεκόμενων άμεσα και έμμεσα φορέων, ενώ παράλληλα προσδιορίστηκε η περίμετρος του προβλήματος, η ένταση και οι συνέπειες αυτού.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης «αξιολογήθηκαν από κοινού οι πιθανές επιπτώσεις με στόχο να προσδιοριστεί αρχικά ποιους αφορά και ταυτόχρονα να προσεγγιστεί με έναν αξιόπιστο τρόπο την οικονομική επίπτωση που μπορεί να έχει ένα πιθανό κλείσιμο της γέφυρας. Είναι ένας σχεδιασμός ο οποίος γίνεται προληπτικά, προκειμένου όταν και αν συμβεί το κλείσιμο της γέφυρας μετά από δυο χρόνια, να υπάρχει μια στρατηγική για να στηριχθεί η κοινωνία και η οικονομία της περιοχής».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Μελετών (ΚΕΠΕ) Πρόδρομος Προδρομίδης, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ.Μ. με Τομέα Αρμοδιότητας Τεχνικών Έργων Λάζαρος Γκερεχτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κων/νος Βύζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Νίκος Λυσσαρίδης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Π.Δ.Μ. Γιώργος Τζίτζικας, οι Δήμαρχοι Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης, Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου και Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης Ηλίας Τσιότσιας και ο Διοικητής Τροχαίας Κοζάνης Ελευθέριος Καραδίσογλου, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Γιαννόπουλος,  και εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος