Κοζάνη: Συμμετοχή του Δήμου στον Κοι.Σ.Π.Ε. της Π.Ε. Κοζάνης

H λειτουργία των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχαν με τον επιστημονικά υπεύθυνο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών, Αλέξιο Καβαδάτο, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Γρηγόρης Τζουμερκιώτης.

Στη συζήτηση αναδείχτηκε η σπουδαιότητα της ενίσχυσης των κοινωνικών υπηρεσιών για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και ειδικότερα για τους ψυχικά πάσχοντες, με έμφαση στην ανάγκη ανάπτυξης δομών επαγγελματικής επανένταξης και αποκατάστασης.

Ο θεσμός των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης έχει αποδειχτεί, μέσα από την εικοσαετή λειτουργία και τη δράση των 30 πλέον Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) στην Ελλάδα, ως βασικός πυρήνας ανάπτυξης επαγγελματικών και επιχειρηματικών δράσεων.

Παράλληλα, το κοινωνικό αποτύπωμα στην ανάπτυξη βιώσιμων θέσεων απασχόλησης για ψυχικά πάσχοντες και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες είναι άμεσο. Ο κ. Μαλούτας υπογράμμισε πως ο Δήμος Κοζάνης υλοποιεί διαχρονικά έργα και δράσεις με όφελος για την κοινωνία και ως τέτοια αναγνώρισε και την πρωτοβουλία της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών.

Ο δήμαρχος Κοζάνης τοποθετήθηκε θετικά ως προς το εγχείρημα και δεσμεύτηκε, ότι θα ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την επίσημη συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο πρώτο σχήμα του Κοινωνικού Συνεταιρισμού που θα δημιουργηθεί στην ΠΕ Κοζάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος