Κοζάνη: Συμμετοχή 43 ομάδων στον διαγωνισμό ψαρέματος κυπρίνου

Ολοκληρώνεται σήμερα ο διαγωνισμός ψαρέματος κυπρίνου που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κοζάνης στη λίμνη Πολυφύτου. Κοζάνη: Συμμετοχή 43 ομάδων στον διαγωνισμό ψαρέματος κυπρίνουΜε τη συμμετοχή 43 ομάδων στον διαγωνισμό οι ερασιτέχνες ψαράδες έφτασαν στην περιοχή από την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία την Ήπειρο αλλά και την Βουλγαρία. Οι ομάδες που αρχικά κληρώθηκαν στα σημεία που τοποθέτησαν τα καλάμια τους εκτείνονται κατά μήκος της λίμνης από την Τοπική Κοινότητα Σπάρτου Κοζάνης μέχρι και την Τοπική Κοινότητα Γούλες του Δήμου Σερβίων σε μια απόσταση 16 χιλιομέτρων.

Κοζάνη: Συμμετοχή 43 ομάδων στον διαγωνισμό ψαρέματος κυπρίνουΜε το σύνθημα “Φυλακίζω και Απελευθερώνω” ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κοζάνης συνεχίζει έναν διαγωνισμό που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια προσελκύοντας τους λάτρεις του είδους, που από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής έχουν στήσει τις σκηνές τους και τον εξοπλισμό τους στις όχθες της λίμνης Πολυφύτου για να διεκδικήσουν τον τίτλο του κυπελλούχου. Η ομάδα που θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα περισσότερα κιλά ψαριών (κυπρίνων) θα είναι και η νικήτρια. Το ψάρι που αλιεύεται με ειδικά αγκίστρια, θα τοποθετηθεί στις λεγόμενες φυλακές σε ειδικά δίκτυα μέσα στο νερό, έως ότου οι κριτές το ζυγίσουν και το καταγράψουν και στην συνέχεια αφήνεται ελεύθερο και πάλι στο νερό. Αργά το απόγευμα σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων στη γέφυρα του Ρυμνίου όπου και θα συγκεντρωθούν όλες οι ομάδες με τα μέλη τους, που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Χαρίσης μιλώντας στην ΕΡΤ, από τη συμμετοχή των ερασιτεχνών αλιέων για μια ακόμη φορά που ο συγκεκριμένος πανελλήνιος διαγωνισμός λαμβάνει χώρα στην περιοχή, καθώς όπως ανέφερε οι αντίστοιχες διοργανώσεις ετησίως είναι συνολικά τέσσερις.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος