Κοζάνη: Στο δρόμο οι συνταξιούχοι για την ακρίβεια και τις συντάξεις

Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κοζάνης Συνταξιουχικές Οργανώσεις της περιοχής, με τη συμμετοχή συνταξιούχων και από γύρω νομούς.

Οι συνταξιούχοι, με μία φωνή διατράνωσαν τα κοινά τους αιτήματα μεταξύ των οποίων είναι το φθηνό κόστος στη θέρμανση και το ρεύμα, τις αυξήσεις στις συντάξεις που να ανταποκρίνονται στο κόστος ζωής και την επιστροφή δώρων και επιδομάτων, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού για τις 9 Νοέμβριου στην απεργία που κήρυξη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Ανάμεσα στους ομιλητές της συγκέντρωσης ήταν και ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, που έθιξε το θέμα των κενών του ιατρικού προσωπικού, όπως στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ ζήτησε συστράτευση όλων των δυνάμεων για την στελέχωση των Δημοσίων Δομών Υγείας.

Στον χαιρετισμό του ο γραμματέας της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, Μάκης Γκουβάς, έκανε λόγο για την αθέτηση των προεκλογικών υποχρεώσεων της Κυβέρνησης και την «κοροϊδία» που βιώνουν τα τελευταία χρόνια οι συνταξιούχοι.

«Οι αγώνες των συνταξιούχων τα προηγούμενα χρόνια έχουν φέρει σημαντικά αποτελέσματα και μπορούν να φέρουν και άλλα αν είναι δυναμικές και μαζικές οι κινητοποιήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας των συνταξιούχων του ΙΚΑ Παναγιώτης Πάλμος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Χρήστος Ψαλίδας, χαρακτήρισε «δίκαια τα αιτήματα των συνταξιούχων» και πρόσθεσε ότι οι κινητοποιήσεις δεν έχουν χρώμα και πολιτικά κίνητρα, καθώς η «ακρίβεια αγγίζει κάθε συνταξιούχο».

Το κοινό ψήφισμα των Συνταξιούχων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, το οποίο επιδόθηκε στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.
  • Να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ που με Νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή Κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
  • Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος