Στην ΕΡΤ Κοζάνης η ομάδα εφήβων του ΔΗΠΕΘΕ

Στην ΕΡΤ Κοζάνης η ομάδα εφήβων του ΔΗΠΕΘΕΗ τελική πρόβα για την παράσταση της εφηβικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με τίτλο «Και άλλαξε το δέρμα της η γη», θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, λίγες ημέρες πριν την παρουσίαση του έργου στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής στην Αθήνα.

Η  ομάδα Νέων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, μέσω των συχνοτήτων της ΕΡΤ Κοζάνης, απεύθυνε  κάλεσμα στο θεατρόφιλο κοινό, να παρακολουθήσουν την σημερινή πρόβα, αλλά και τις παραστάσεις που θα δοθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.Στην ΕΡΤ Κοζάνης η ομάδα εφήβων του ΔΗΠΕΘΕ

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου, όπου δεκαέξι έφηβοι με την καθοδήγηση έμπειρων καλλιτεχνών, ερεύνησαν, συνέλεξαν ιστορίες, έγραψαν κείμενα για το πιο σημαντικό στοιχείο ταυτότητας του τόπου: την ενέργεια, ενώ ζωντανά επί σκηνής θα βρίσκεται το μουσικό σύνολο που θα τους συνοδεύει τους έφηβους ηθοποιούς.

Οι 16 έφηβοι πρωταγωνιστές της θεατρική αυτής πρότασης μαζί με την σκηνοθέτη Ελένη Ευθυμίου, μίλησαν για το έργο, το θέατρο, την συνεργασία με τους συντελεστές της παραγωγής, την μουσική τα κείμενα τους, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι και έτοιμοι για την ιδιαίτερη στιγμή που θα εμφανιστούν στην εναλλακτική σκηνή της Λυρικής. Στην ΕΡΤ Κοζάνης η ομάδα εφήβων του ΔΗΠΕΘΕ

Οι έφηβοι αποτύπωσαν στο χαρτί την εμπειρία μιας ξενάγησης σε ένα εγκαταλειμμένο χωριό ή σε ένα ορυχείο, κατέγραψαν δημιουργικά συνομιλίες με ανθρώπους της περιοχής, «φωτογράφισαν» τον τόπο τους. Τα κείμενα προέκυψαν μέσα από δημιουργικές ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς και αποτέλεσαν το πρωτότυπο υλικό για τη σύνθεση του τελικού κειμένου της παράστασης. Σε αυτό, η ιδέα της γης που μεταβάλλεται διαρκώς συνδέεται με τις αλλαγές στο σώμα ενός εφήβου.

Στην ΕΡΤ Κοζάνης η ομάδα εφήβων του ΔΗΠΕΘΕ

Για την έρευνα στο συγκεκριμένο πρότζεκτ το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης συνεργάστηκε με την ομάδα αρχαιολόγων, μουσειολόγων και ξεναγών της ομάδας «Κρατήρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση είναι το αποτέλεσμα ενός πολύμηνου εκπαιδευτικού προγράμματος, μια συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής, τόνισαν στην ΕΡΤ Κοζάνης, τόσο η καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ελένη Δημοπούλου όσο και η σκηνοθέτης Ελένη Ευθυμίου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος