Κοζάνη: Σκληρή κριτική στην περιφερειακή αρχή από τη Γ. Ζεμπιλιάδου

«Ταφόπλακα» για τη Δυτική Μακεδονία χαρακτήρισε το master plan για την απολιγνιτοποίηση η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, γιατί όπως τόνισε με τον «κατακερματισμό του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης» ευνοούνται πλέον Περιφέρειες, που παρουσίασαν τους μεγαλύτερους δείκτες ανάπτυξης.

Η κ. Ζεμπελιάδου άσκησε σκληρή κριτική στην περιφερειακή αρχή, αλλά και τους κυβερνητικούς βουλευτές, γιατί όπως είπε «δεν αντιδρούν και δεν διεκδικούν την αύξηση των πόρων, όπως προέβλεπε ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Αναφερόμενη στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή ότι «δεν έχει ξεκινήσει κανένα μεγάλο έργο τα τελευταία τρία χρόνια», επισημαίνοντας ότι «έχει 85 εκ. ευρώ υποσχετικά έργα και από αυτά η τοπική οικονομία, έχει δει μόνο το 1,3% δηλαδή περίπου 4 εκατ. ευρώ», ενώ έκανε λόγο για «εγκληματική καθυστέρηση» για τις ΒΙ.ΠΕ. και τα ΒΙ.Ο.ΠΑ. της Περιφέρειας.

Από την πλευρά της η κ. Ζεμπιλιάδου τόνισε, ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα «σχέδιο αναπαραγωγικής ανασυγκρότησης», που θα περιλαμβάνει τις επενδύσεις, την εξωστρέφεια, τη νέα οικονομία, τις επενδύσεις σε μεταποίηση, αγροτουρισμό και αγροδιατροφή.

Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Χριστοφορίδης και μέλος της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αφού τόνισε υπάρχει οικονομική αδιαφάνεια σε διάφορα έργα κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή, ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για μεγάλα έργα.

Για έλλειψη σχεδιασμού στον τουρισμό κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, ο κ. Γιάννης Στρατάκης, επίσης μέλος της παράταξης της κ. Ζεμπιλιάδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος